Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

На Одещині ліквідували канал контрабанди сигарет з Пакистану – вилучено товару на 32 млн грн (ФОТО)

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно з детективами ТУ БЕБ та оперативниками Ізмаїльського прикордонного загону викрили та припинили канал незаконного переміщення через державний кордон, з метою подальшого збуту, немаркованих підакцизних товарів – сигарет відомих іноземних марок.

В ході досудового розслідування отримано інформацію щодо ввезення на митну територію України тютюнових виробів «контрабандним» шляхом без марок акцизного податку.

Встановлено, що до Ренійського морського торговельного порту з Ісламської Республіки Пакистан на судні прибув контейнер з сигаретами. Документи на розмитнення вказаного підакцизного товару до митних органів не подавались.

В ході проведення санкціонованого огляду контейнеру виявлено та вилучено понад 400 тис пачок сигарет іноземного виробництва без марок акцизного збору.

Вартість вилученої «продукції» становить орієнтовно 32 мільйона гривень.

Прокурори скерували до суду клопотання про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності і коло причетних до злочину осіб.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється за фактом незаконного ввезення, зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 597