Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

В Одесі правоохоронці виявили контрафактні сигарети відомих марок та тютюн для кальяна на 103 млн грн (ФОТО)

-

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність з реалізації контрафактних підакцизних тютюнових виробів відомих марок (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, на території Одеси та області злочинна група здійснювала оптову та роздрібну реалізацію контрафакту через орендовані кіоски, ресторани та кур’єрські служби доставки.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у складських приміщеннях на території Малиновського району Одеси.

Виявили та вилучили з протиправного обігу 1,2 млн пачок цигарок різних брендів та понад 6,5 тон кальянного тютюну без марок акцизного податку.

Вартість вилученого – майже 103 млн гривень.

Прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар.

Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування – ТУ БЕБ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 575