Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

15 років за ґратами отримав агент воєнної розвідки рф, який збирав інформацію про військові та стратегічні об’єкти Одещини

-

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури медпрацівника одного із закладів охорони здоров’я на Одещині визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком Болградського райсуду Одеської області його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений з липня по серпень 2022 року передавав російським спецслужбам дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

На виконання завдань «куратора» він детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію, чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та їх переміщення, вказував кількість облаштованих укріплень.

Також ворожий інформатор збирав розвіддані про розташування мостів, залізничних вузлів та відправлення боєприпасів для артилерійського озброєння ЗСУ до Миколаєва.

Цю інформацію з точними координатами та геомітками він передавав співробітнику розвідувальних органів рф через Telegram.

Правоохоронці затримали чоловіка у серпні 2022 року. На вирок суду він очікував під вартою.

Досудове розслідування - УСБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 565