Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2023

«Заробили» 700 000 грн на шкільному укритті у Білгород-Дністровському районі – трьом підрядникам повідомлено про підозру

-

Ювенальні прокурори Одещини продовжують роботу з протидії незаконному використанню бюджетних коштів при будівництві, ремонті та експлуатації об’єктів цивільного захисту освітнього призначення.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом директорам підрядних організацій у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також фізичній особі - підприємцю у шахрайському заволодінні бюджетними коштами та підробленні документів (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підрядники заволоділи бюджетними коштами під час виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття закладу загальної середньої освіти у Білгород-Дністровському районі.

Підозрювані завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшили суму начебто витрачених коштів на ремонт бомбосховища.

Внаслідок таких протиправних дій на рахунки підрядників безпідставно перераховано за актами виконаних робіт майже 700 000 гривень.

Також наприкінці жовтня цього року в рамках зазначеного кримінального провадження повідомлено про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 849