Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2023

Збирав дані про агентурний апарат українських спецслужб та позиції ЗСУ – в Одесі до 15 років ув’язнення засудили ворожого агента

-

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури громадянина України визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений з власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби і запропонував свою допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Він є підозрюваним у кримінальному провадженні за обставинами масових заворушень на боці проросійських угруповань «Антимайдан» 2 травня 2014 року в Одесі. Від слідства переховувався на території так званої «придністровської молдавської республіки».

На виконання завдань агресора, чоловік збирав розвіддані щодо сил і засобів ЗСУ, які розташовані на території Одеси та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого «українсько-придністровського кордону».

У «зоні особливої уваги» ворога була інформація про осіб, причетних до агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які в тому числі діють на території ПМР.

Розвіддані агент передавав своєму куратору – майору «міністерства державної безпеки» ПМР, який діяв в інтересах російської федерації.

Засудженого затримали після одержання імітаційних даних від нібито завербованого ним співробітника СБУ.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 958