Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2023

Внаслідок ракетного обстрілу Одеси загинуло 3 людей, ще 26 поранено, серед яких 2 дітей – розпочато розслідування (ОНОВЛЕНО)

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 29 грудня ворог здійснив масований ракетний удар по Одесі. Внаслідок ворожої атаки 3 ракети влучили в житлові будинки міста: приватний будинок зруйновано вщент, триповерховий багатоквартирний – зазнав критичних руйнувань, в одному з житлових комплексів ракета розірвалась всередині багатоповерхівки. Масштабні пожежі ліквідовано. Вибуховими хвилями та уламками збитих ракет пошкоджено кілька десятків будівель, серед яких навчальні заклади, церква, крамниці, інші житлові будинки та автомобілі.

Наразі відомо про 3 загиблих та 26 постраждалих, серед яких 6-річий хлопчик та 8-річна дівчинка, а також 5 правоохоронців.

Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди. Дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються.

Також вночі 28 грудня військові держави-агресора атакували БПЛА об’єкти цивільної інфраструктури Одеси та області. Уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку в Одесі. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. За даним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)

Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки збройної агресії рф.

ОНОВЛЕНО: з-під завалів одеської багатоповерхівки дістали тіло 4 загиблого.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1032