Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Розтрата майже півмільйона гривень на закупці медматеріалів - підозрюють керівника комунального медзакладу Одеської облради

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом розтрати коштів медзакладу (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, виконувач обов’язків керівника медзакладу у березні 2022 року, без проведення тендеру, уклав угоду з постачальником про закупівлю медичних матеріалів, призначених для контролю та запобігання кровотечі під час надання невідкладної медичної допомоги за ціною більш ніж вдвічі вище ринкової. Переплата на закупівлі склала майже 500 тисяч гривень.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 583