Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Масове отруєння та загибель людей у Роздільнянському районі – судитимуть продавчиню місцевої крамниці та її постачальника

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Роздільнянського району за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, що призвело до масового отруєння та смерті людей (ч. 3 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений підзаробляв на продажу алкоголю, який виготовляв у домашніх умовах з використанням небезпечного для життя метилового спирту, який закуповував через інтернет.

Придбавши метанол, чоловік незаконно виготовив алкогольні напої під виглядом горілки, які збув знайомій продавчині продуктового магазину.

Куплені в підприємливого чоловіка 5 л алкоголю вона реалізовувала в роздріб покупцям в крамниці села Старостине.

Внаслідок вживання виготовлених з метилового спирту алкогольних напоїв, які становили загрозу для життя і здоров’я людей, померло 8 жителів села та ще 4 людей отримали отруєння.

Під час проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили залишки небезпечних для життя алкогольних напоїв.

Разом з цим, встановлено місце та особу постачальника сировини, який реалізовував спиртовмісну продукцію, зокрема метанол, по всій території України.

У ході обушків за місцем його незаконної діяльності в м. Дніпро вилучено близько 6 тон спиртовмісної продукції, з яких 2 тони метанолу.

Вироком суду постачальника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудове розслідування – ТУ БЕБ в Одеській області, оперативний супровід – УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 513