Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

За втручання прокуратури попереджено безпідставні витрати з бюджету на 256 млн грн

-

За втручання прокурорів Чорноморської окружної прокуратури розірвано договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 256 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у червні минулого року між ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» та підприємством, за результатами відкритих торгів з особливостями, укладено договір на закупівлю робіт з «Поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Одеського району».

Разом з тим, Постановою КМУ від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» визначено певну черговість здійснення платежів Казначейством та органами Казначейства з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка (п. 19 Постанови).

Проте, фінансове забезпечення виконання робіт та надання послуг з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання інфраструктури у сфері дорожнього господарства (автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах) визначено далеко не у першій черзі.

У зв’язку із зазначеним, прокурорами, в поряду ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», повідомлено Одеську обласну державну (військову) адміністрацію як засновника ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» про порушення процедури закупівлі з метою вжиття відповідних заходів, направлених на реальний захист та поновлення інтересів держави.

За реагування прокуратури сторонами усунуто порушення шляхом розірвання вищезазначеного договору.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 444