Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Привласнення коштів на ремонті шкільного укриття у Пересипському районі Одеси – судитимуть підрядника

-

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства-підрядника за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що підрядник заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт з поточного ремонту найпростішого укриття закладу загальної середньої освіти у Пересипському районі.

Обвинувачений завищив обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшив суму начебто витрачених коштів на ремонт бомбосховища.

Внаслідок таких протиправних дій на рахунок підприємства безпідставно перераховано за актами виконаних робіт понад 277 тисяч гривень. При цьому загальна вартість робіт за договором складала 1,3 млн гривень.

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Також триває слідство стосовно інженера технагляду за фактом службової недбалості ( ч. 1 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування – ВП № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 597