Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

Голову сільради на Білгород-Дністровщині підозрюють у заволодінні землею на узбережжі Дністровського лиману

-

Керівництво Одеської обласної прокуратури повідомило про підозру голові однієї з сільрад Білгород-Дністровського району за фактом заволодіння земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману та спробі її легалізації (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, голова сільради розробив злочину схему із заволодіння землею комунальної власності на узбережжі лиману у Білгород-Дністровському районі під виглядом її безоплатної приватизації.

Схема полягала у використанні завідомо недостовірних документів про нібито наявність на ділянці будівлі, що дає формальне право для її приватизації підконтрольній особі, з подальшою видачою рішення сільради про передачу землі у власність.

У такий спосіб підозрюваний заволодів правами на 0,25 га землі на узбережжі Дністровського лиману та планував її продаж за 12 тис дол США приватному підприємцю. Він забезпечив укладання попереднього договору купівлі-продажу між підконтрольною особою і покупцем та одержав 3000 доларів США авансу.

Проте завершити злочинний план з продажу ділянки керівнику органу місцевої влади завадили правоохоронці.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Тривають слідчі дії щодо інших епізодів протиправної діяльності посадовця та встановлення усіх учасників оборудки.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області та співробітниками УСБУ Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 536