Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

Ігор Домущей провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області

-

В обласній прокуратурі проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Одещини щодо стану протидії кримінальним правопорушенням в області та першочергових заходів з підвищення ефективності цієї діяльності в умовах воєнного стану.

Ігор Домущей зазначив, що налагоджена співпраця між правоохоронними органами в цілому сприяла певній стабілізації криміногенної ситуації в регіоні, водночас стан охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави від злочинних посягань потребує реалізації додаткових заходів з метою підвищення ефективності виявлення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень.

Для правоохоронних органів пріоритетними у роботі залишаються напрями збору і закріплення доказів воєнних злочинів; протидії злочинам проти основ національної безпеки; миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; виявлення корупційних проявів, що сприяють ухиленню від призову за мобілізацією та незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України; боротьби з наркозлочинністю і незаконним обігом зброї, кримінальними правопорушеннями в сфері кібербезпеки.

Акцентовано увагу правоохоронців на необхідність вичерпного реагування на правопорушення у бюджетній сфері, у галузі земельних правовідносин; у сфері охорони навколишнього природного середовища, виявлення і якісного розслідування корупційних проявів та організованих форм злочинності у всіх  сферах суспільного життя.

Наголошено на потребу вжиття вичерпних заходів з метою виявлення, відшукання та вилучення у передбачений чинним законодавством спосіб у дохід держави майна і доходів, отриманих злочинним шляхом, надання оцінки у цій площині діяльності суб’єктів, власниками  та бенефіціарами яких є держава агресор та її резиденти.

Одночасно керівник обласної прокуратури зазначив про необхідність суворого дотримання конституційних прав учасників кримінального провадження та недопущення неправомірного втручання при здійсненні досудового розслідування у підприємницьку діяльність, що здійснюється у правовому полі.

За підсумками наради напрацьовані спільні заходи, виконання яких сприятиме зміцненню законності та правопорядку в регіоні.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 531