Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Заволодіння бюджетними коштами на ремонті шкільного укриття у Білгород-Дністровському районі – судитимуть трьох підрядників та посадовицю сільради

-

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних організацій за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також фізичної особи – підприємця за фактом  шахрайського заволодіння бюджетними коштами та підроблення документів (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що підрядники заволоділи бюджетними коштами під час виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття закладу загальної середньої освіти у Білгород-Дністровському районі.

Обвинувачені завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшили суму начебто витрачених коштів на ремонт бомбосховища.

Також судитимуть посадовицю однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району, яка підписала акти приймання виконаних будівельних робіт не проконтролювавши й не переконавшись у повноті фактично виконаних підрядниками робіт (ч. 1 ст. 367 КК України).

Внаслідок таких протиправних дій на рахунки підрядників безпідставно перераховано за актами виконаних робіт майже 700 000 гривень.

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Досудове розслідування – Білгород-Дністровський РВП ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 640