Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Організував схему виїзду за кордон для «просвітницької діяльності» - судитимуть колишнього диякона одеського храму

-

Прокурори Малиновської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього служителя одного з храмів Одеси Української православної церкви за фактом організації незаконного переправлення осіб через держкордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що диякон організував схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку.

За грошову винагороду він забезпечував виготовлення підробних листів від єпархії щодо надання дозволу на тимчасовий виїзд за кордон військовозобов’язаним, які нібито мають церковний сан, для участі в культурно-духовних подіях у Німеччині.  

Вартість «послуги» становила 4500 доларів США з людини.

Затримали фігуранта під час передачі замовнику «послуги» документів для виїзду та одержання неправомірних коштів.

У ході обшуку за його місцем мешкання виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та кошти, отримані раніше в якості авансу.

Досудове розслідування - відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід - УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 624