Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

В Одесі судитимуть бойовика батальйону «Призрак» так званої «ЛНР»

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одесита за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, у 2014 році обвинувачений вступив до незаконного збройного підрозділу «ЛНР» – так званого 14-го батальйону територіальної оборони «Призрак». Він отримав позивний «Санта».

В рядах бойовиків з червня 2014 по 2016 рік чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції.

Брав участь у збройному протистоянні у Лисичанську з метою утримання міста під контролем незаконних збройних формувань рф і захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Луганської області.

Внаслідок успішного виконання покладених на нього завдань був призначений на посаду командира роти 14-го батальйону територіальної оборони «Призрак».

За клопотанням прокурора обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування - УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 692