Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

В Одесі затримано шахраїв, які за 35 тис дол США обіцяли працевлаштування до прокуратури

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру держвиконавцю одного з районних відділів державної виконавчої служби в Одесі та його спільнику за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та підбурювання до надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, держвиконавець, знаючи, що знайома його друга бажає взяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади прокурора в одній з окружних прокуратур м. Одеси, запропонував свою допомогу у працевлаштуванні. Для переконливості своєї пропозиції у допомозі він залучив колишнього працівника прокуратури.

Службовець обіцяв за 35 тисяч доларів США, через власні нібито знайомства у прокуратурі та за особистого посередництва свого спільника, забезпечити отримання посади прокурора. Натомість фігуранти мали на меті заволодіти вказаними коштами, шляхом обману.

Держслужбовця затримали під час одержання всієї суми неправомірної вигоди біля одного із торгових центрів Одеси в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокурора обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 770