Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

На Одещині судитимуть підприємця, який переправляв ухилянтів за кордон під виглядом водіїв рейсових автобусів

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Болградського районного суду обвинувальний акт стосовно жителя Одещини за фактом  організації незаконного переправлення осіб через держкордон України та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що житель Ізмаїла в умовах воєнного стану забезпечував для потенційних ухилянтів можливість виїзду за кордон за допомогою системи «Шлях».

Обвинувачений, будучи підприємцем, оформляв військовозобов’язаних на свою фірму як водіїв рейсових автобусів, задіяних у перевезенні туристів за кордон.

Як наслідок, вони могли безперешкодно потрапити до країн ЄС через пункти пропуску на Ізмаїльщині.

За такою схемою 18 осіб, без отримання відповідної категорії для керування транспортним засобом або взагалі без водійського посвідчення, незаконно перетнуло кордон України.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 537