Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

3000 дол США за сприяння у звільненні з військові служби – викрито керівника одеського охоронного агентства

-

За процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру керівнику одного з охоронних агентств Одеси у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав 3000 доларів США у військовослужбовця ЗСУ за «вирішення питання» про звільнення з військової служби.

За ці кошти він обіцяв вплинути на посадових осіб ВЛК та МСЕК Одеської області щодо прийняття ними рішення про визнання військовослужбовця непридатним до служби та надання статусу особи з інвалідністю другої групи.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час одержання ним неправомірних коштів.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Досудове розслідування - ВП № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід -  УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 656