Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

«Бізнес» на знищенні зелених насаджень в Одесі – судитимуть депутата Одеської міської ради

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що депутат налагодив «схему» одержання неправомірної вигоди за прийняття позитивного рішення членами відповідної комісії щодо видалення зелених насаджень.

Громадяни, які виявили бажання спилити дерево, мали надавати хабар через підконтрольних депутату осіб. Вартість такої «послуги» фігурант оцінив від 2000 до 5000 доларів США за спил одного дерева в Одесі. Гроші зараховувалися на заздалегідь відкритий криптовалютний рахунок.

Задокументовано щонайменше 2 факти одержання неправомірної вигоди в розмірі 7 000 доларів США.

Депутата затримано під час одержання другого траншу, а предмет неправомірної вигоди вилучено в пункті обміну криптовалюти з відповідною документацією про перерахування коштів.

Досудове розслідування здійснювали – слідчі СУ ГУНП в Одеській області,  оперативний супровід - УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 371