Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Заволоділи мільйоном гривень з фонду оплати праці ГУНП в Одеській області – ексбухгалтеру та її підлеглій повідомлено про підозру

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку – головному бухгалтеру ГУНП в Одеській області та її експідлеглій за фактом заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, ексбухгалтер упродовж 2020-2023 років безпідставно нараховувала зарплату і надбавки працівниці свого Управління, яка 369 робочих днів не виходила на роботу та покладені на неї службові обов’язки не виконувала.

При цьому, підозрювана умисно не доручала своїй підлеглій офіційного виконання будь-яких завдань, доручень, контролів, тощо, а також не вживала заходів стосовно систематичної відсутності її на робочому місці, надаючи можливість проведення робочого часу на власний розсуд.

У такий спосіб спільниці заволоділи бюджетними коштами з фонду оплати праці ГУНП в Одеській області на суму майже 1 млн гривень.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування – ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 348