Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Одеського поліцейського та його спільника судитимуть за незаконне переправлення призовників до Молдови

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з районних відділів поліції Одеси та його спільника за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Встановлено, що поліцейський разом зі своїм знайомим налагодили схему протиправного заробітку на військовозобов’язаних, які бажають незаконно виїхати з України. Спільники підшукували «клієнтів» та організаційно супроводжували «операцію втеча», постійно перебуваючи з ними на зв’язку, зазначаючи місця перебування, зустрічей та подальші дії.

Свої «послуги» оцінювали, на їхню думку, «за демократичною ціною» від 3500 до 5000 доларів США з військовозобов’язаного.

До «схеми» поплічники вирішили залучити співробітника прикордонної служби та обіцяли йому 1000 доларів США за кожну переправлену особу. Проте про їхні протиправні дії прикордонник одразу повідомив своє керівництво та правоохоронців.

Так, у жовтні минулого року спільник поліцейського на особистому авто зустрів в Одесі двох військовозобов’язаних та вирушив до одного з пунктів пропуску на Одещині, де їх очікував працівник Держприкордонслужби.

На місці зустрічі фігурант передав йому обіцяні 2000 доларів США «винагороди», після чого був затриманий правоохоронцями. Поліцейського також затримано та наразі звільнено з займаної посади.

Досудове розслідування – слідчі ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід – співробітники Одеського управління ДВБ НП України, Державної прикордонної служби України та УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 223