Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Систематичні побори з перевізників зернових – в Одесі за корупцію судитимуть експосадовця Укртрансбезпеки

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що держінспектор налагодив корупційну схему з одержання неправомірної вигоди за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів, уникнення мобільних постів органів контролю та за непритягнення до адміністративної відповідальності.

«Тариф» складав 1000 грн з одного нібито перевантаженого автомобіля. За такою схемою посадовець пропустив 22 вантажівки з зерном, оминаючи габаритно - вагові комплекси «Укртрансбезпеки».

Держінспектора затримали у січні 2024 року під час одержання чергового хабара у сумі 7 тис грн, ще 15 тис грн він одержав раніше, наприкінці грудня минулого року.

Наразі обвинуваченого звільнено з посади.

Досудове розслідування - ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід - УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 299