Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Привласнення мільйона гривень на ремонті шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси – підряднику повідомлено про підозру

-

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси повідомлено про підозру фізичній особі - підприємцю у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підрядник заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт з капітального ремонту найпростішого укриття закладу загальної середньої освіти у Хаджибейському районі.

Передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість.

Внаслідок таких протиправних дій на рахунок підприємця безпідставно перераховано за актами виконаних робіт понад один мільйон гривень.

Також у січні цього року в рамках зазначеного кримінального провадження до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інженера технагляду за фактом службової недбалості ( ч. 1 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування – відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 344