Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Розтрата понад 1, 2 млн грн на закупівлі котлів для систем опалення - підозрюють директора комунального медзакладу на Одещині

-

За процесуального керівництва прокурорів Чорноморської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з медичних комунальних підприємств на Одещині - депутату Овідіопольської селищної ради за фактом розтрати бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник медзакладу у 2023 році уклав з фізичною особою-підприємцем договір на придбання радіаторів і котлів для систем центрального опалення лікарні за ціною значно вище ринкової у розмірі 1,9 млн гривень.

Після проведення закупівлі зазначені кошти було перераховано на рахунок підприємниці.

Проте підозрюваний замість нових котлів придбав два вживаних котли із запчастинами та обладнанням до них, ринкова вартість яких на момент укладання договору складала близько 700 тис гривень.

Такими протиправними діями директор медичної установи спричинив збитки лікарні на понад 1,2 млн гривень.

Досудове розслідування – ВП №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 312