Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Закупівлю систем оповіщення на понад 24 мільйона провели із порушенням закону - прокуратура звернулась з позовом до суду

-

Приморська окружна прокуратура м. Одеси звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави до КУ «Центр інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси (ЦЕНТР-«077»)» та ТОВ про визнання недійсними договору про закупівлю засобів оповіщення та інформування населення: придбання та встановлення пристроїв гучного мовлення та допоміжного обладнання, додаткової угоди та повернення коштів.

Позов обґрунтований тим, що закупівля на 24,6 млн грн проведена з порушенням законодавства у сфері цивільного захисту, без проєкту та погодження з органами, які забезпечують управління систем інформування населення, зокрема ГУ ДСНС України в Одеській області та Одеською обласною військовою (державною) адміністрацією.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 29.02.2024 задоволено заяву прокурора про забезпечення позову у зв’язку з порушенням бюджетного законодавства та судом накладено арешт на кошти товариства в розмірах, перерахованих йому комунальною установою.

На даний час судом вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Слід зазначити, що жодних вимог про відключення діючої системи оповіщення та її демонтаж прокурором не ставилось.

Система оповіщення, що працювала до оголошення закупівлі, працює у штатному режимі та буде працювати в такому режимі й надалі.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 359