Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Переправлення військовозобов'язаних в бік Молдови через плавні – викрито двох учасників схеми

-

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру двом жителям Одещини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно виїхати з України, та за 5300 доларів США пропонували переправити їх поза пунктами пропуску через українсько-молдовський кордон.

Втечу за кордон забезпечували через заболочені ділянки на одному з рукавів Дністра - річці Турунчук.

«Клієнтів» на автомобілі доставляли до «місця переходу», проводили інструктаж та екіпірували захисними костюмами для подолання плавнів.

Мікроавтобус з 8 військовозобов’язаними затримали за 500 метрів до українсько-молдовського кордону, у межах села Градениці Одеського району.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи - тримання під вартою.

Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Досудове розслідування здійснюється – ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 299