Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

У прокуратурі відбувся круглий стіл з питань протидії торгівлі людьми

-

Сьогодні, 28 березня 2024 року, під головуванням керівника Одеської обласної прокуратури Ігоря Домущея відбувся круглий стіл, на якому обговорено стан протидії торгівлі людьми, шляхи співпраці та взаємодії між правоохоронними органами, що реалізують функції із здійсненням заходів протидії торгівлі людьми, а також захисту та підтримки жертв і свідків усіх форм експлуатації.

Захід відбувся за участі представників Одеської обласної державної (військової) адміністрації, Одеської міської ради, керівництва Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Управління ГУНП в Одеській області, Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Управління СБУ в області, УСР в Одеській області ДСР НП України, Одеського управління ДВБ НП України, Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

Задля покращення взаємодії у забезпеченні захисту та підтримки жертв і свідків усіх форм експлуатації, також були запрошені представники громадського руху «Віра. Надія. Любов» та благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Метою заходу було налагодження інституційного діалогу між системою органів кримінальної юстиції та громадськістю.

Особливу увагу приділено напрацюванню шляхів підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків торгівлі людьми, формування небайдужого ставлення до постраждалих осіб.

Керівники силових відомств, представники органів самоврядування, громадських організацій висловили своє бачення дієвої взаємодії у виконанні затвердженої Кабінетом Міністрів України 2 червня 2023 року за № 496-р «Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року» та підвищенні ефективності протидії торгівлі людьми.

Підводячи підсумки наради, Ігор Домущей зазначив, що зміцнення партнерства між громадськістю та правоохоронними інституціями сприятиме належному реагуванню на факти торгівлі людьми та підвищить ефективність виявлення, розкриття та розслідування таких злочинів.

 

Поряд з цим, для повідомлення та оперативного реагування на отриману інформацію про факти кримінальних правопорушень, пов'язаних з торгівлею людьми, в Одеській обласній прокуратурі діє телефон гарячої лінії  - (048) 707-07-31.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 264