Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

Розкрадання бюджетних коштів при ремонті дитячого садка у Пересипському районі - судитимуть підрядника

-

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка по вул. Балківській у Пересипському районі міста. Обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт і підписав їх.

Зокрема, згідно висновку експертизи, заповнення віконних прорізів готовими віконними металопластиковими блоками відображено в актах у двічі більшому обсязі, ніж виконано по факту, покриття зі штучної трави взагалі відсутнє, а роботи по демонтажу та встановленню огорожі не виконувались.

Внаслідок таких протиправних дій одеській територіальній громаді завдано понад 1,3 млн грн збитків.

Досудове розслідування - ВП № 2 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 291