Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

На Одещині викрито системну корупцію в органах Держпродспоживслужби під час експорту сільськогосподарської продукції за кордон

-

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими ТУ ДБР у Миколаєві викрили на корупції посадовців ГУ Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях та їх спільників.

За даними слідства, інспектор Держпродспоживслужби в Запорізькій області з двома спільниками вимагали у директора підприємства 22500 доларів США хабара за організацію внесення відомостей щодо суб’єкта господарювання у Загальнодержавний реєстр осіб, які планують експорт кукурудзи до Китайської Народної Республіки.   

Учасників злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Вирішуються питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, затримано двох інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, які налагодили корупційний механізм по видачі фітосанітарних сертифікатів для експорту сільськогосподарської продукції за кордон без реального відбору проб з партії сільськогосподарської продукції.

Держслужбовців затримали після одержання 32000 тис грн від суб’єкта господарювання за оформлення 33 сертифікатів.

Їм також інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішуються питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

На даний час встановлюються інші причетні до оборудок посадовці Держпродспоживслужби.   

Досудове розслідування триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 343