Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Систематичні побори з малого бізнесу - в Одесі затримали посадовця Пересипської райадміністрації

-

За процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру начальнику одного з відділів Пересипської райадміністрації Одеської міськради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував та впровадив злочинну схему отримання незаконної вигоди.

За не перешкоджання торгівлі фруктами та овочами на вуличних лотках посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж у сумі 12 000 гривень. У разі ж відмови платити підприємця попередили про демонтаж його торгівельних точок.

Також за окрему «винагороду» у 10 тис грн він обіцяв посприяти у розміщенні ще одного торговельного об’єкта на території Пересипського району в Одесі.

У межах слідства правоохоронці задокументували декілька епізодів одержання посадовцем неправомірної вигоди. Під час одержання чергового траншу його затримали.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі співробітниками ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області. Досудове розслідування - ВП №3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області.

 

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 224