Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2015

Прокуратура Одеської області виявила факт незаконного відчуження приміщень Будинку прийомів на Французькому бульварі

-

  Прокуратурою Одеської області спільно з органами внутрішніх справ встановлено факт незаконного вибуття з комунальної власності одеської громади приміщень Будинку прийомів на Французькому бульварі, 85. Про це у ході брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.
   Очільник відомства також акцентував увагу присутніх на тому, що для кожного одесита не секрет, наскільки дорого коштує нерухомість за вказаною адресою.
  «Для здійснення такої злочинної схеми громадянин України створив фіктивне підприємство, яке згодом взяло участь в аукціоні на придбання об'єкта нерухомості», - повідомив Давід Сакварелідзе.
    У червні поточного року 20-річний громадянин створює підприємство зі статутним фондом усього в 1000 гривень, яке через місяць надає до обласної ради документи на участь в аукціоні. Пізніше весь статутний фонд викуповує офшорна компанія і стає власником підприємства.
    На аукціоні приміщення Будинку прийомів продається за 22 мільйони гривень. Оскільки офшорна компанія не може бути набувачем комунального майна, підприємство знову перереєстровується на вказаного громадянина.
   Таким чином, на даний момент єдиним власником низки об'єктів Будинку прийомів загальною вартістю понад 1,2 тисячі квадратних метрів є офшорна компанія. Про це повідомив заступник прокурора області Олег Жученко.
    Давід Сакварелізде також акцентував увагу присутніх на наявності підстав у слідства припускати, що здійснення злочинної схеми не обійшлося без чиновників. Досудове розслідування триває і за наявності нових підозрюваних, у тому числі й чиновників, прокуратура буде оперативно інформувати громадськість.

     Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

Get the Flash Player to see this player.

 

кількість переглядів: 2293